Korporacija ITOCHU, I-Environment Investments Ltd. (IEI)

I-Environment Investments Ltd („IEI“) je podružnica u 100% vlasništvu korporacije Itochu sa sedištem u Velikoj Britaniji, koja je centar Grupe za realizovanje i upravljanje infrastrukturnim projektima širom sveta. IEI ima značajno iskustvo u uspešnoj realizaciji projekata, uključujući četiri postrojenja za energetsko iskorišćenje otpada u Velikoj Britaniji koja se realizuju zajedno sa kompanijom SUEZ.

Matično preduzeće IEI je korporacija Itochu, sa sedištem u Tokiju i Osaki i oko 110 predstavništava u 63 zemlje (uključujući Srbiju). Itochu je vodeći japanski trgovinski i investicioni konglomerat koji se bavi raznim delatnostima: domaćom trgovinom, uvozom/izvozom, i spoljnom trgovinom proizvoda kao što su tekstil, mašine, metali, minerali, energija, hemikalije, hrana, opšti proizvodi, nekretnine, informacione i komunikacione tehnologije, finansije, ali i poslovnim ulaganjima u Japanu i inostranstvu. U japanskoj fiskalnoj godini zaključno sa 31. martom 2020. godine, ITOCHU je ostvario ukupan prihod od 101 milijardi dolara i neto dobit od 5,14 milijarde dolara sa ukupnom imovinom u vrednosti od 100 milijardi dolara.

ITOCHU, vođen misijom i poslovnim duhom koji se naziva „Sampo-yoshi“ („dobro za sve tri strane – za prodavca, kupca i društvo“), rešava globalna ekološka i društvena pitanja, što smatra najvažnijim elementima svoje upravljačke politike.

Copyright © Beo Čista Energija — All rights reserved.