Veolia

Najavljen krajem leta 2020. godine, projekat stvaranja globalnog šampiona ekološke transformacije spajanjem Veolije i većine međunarodnih aktivnosti Sueza, zaživeo je početkom 2022. godine, uspešnom integracijom 40.000 zaposlenih širom sveta.

Spajanje se već pokazalo korisnim uz dodavanje novih veština, novih tehnologija i novih tržišta. To će dodatno ubrzati implementaciju strateškog programa Impact 2023, jačajući  međunarodnu zastupljenost Veolie i povećavajući njen kapacitet za inovacije. Sa 220.000 zaposlenih u više od 50 zemalja i prihodima od oko 38 milijardi evra, više od 30% zahvaljujući doprinosu Suezovih aktivnosti, Veolia je sada više nego ikada vodeće svetsko preduzeće u sektoru vode, otpada i energije.

Veolia Grupa ima za cilj da postane referentna kompanija za ekološku transformaciju. Prisutna na pet kontinenata sa skoro 220.000 zaposlenih, Grupa osmišljava i primenjuje korisna, praktična rešenja za upravljanje vodom, otpadom i energijom koja doprinose radikalnom preokretu trenutne situacije. Kroz svoje tri komplementarne aktivnosti, Veolia pomaže u razvoju pristupa resursima, očuvanju raspoloživih resursa i njihovom obnavljanju. Grupa Veolia je 2021. godine obezbedila 79 miliona stanovnika pijaćom vodom i 61 milion sanitarnim uslovima, proizvela skoro 48 miliona megavat sati i tretirala 48 miliona tona otpada. Veolia Environnement (Paris Euronext: VIE) ostvario je konsolidovani prihod od 28,508 milijardi evra u 2021. vvv.veolia.com

Copyright © Beo Čista Energija — All rights reserved.